Halil Kale Fen Lisesi

0 236 312 63 60 0 236 314 79 25
SUBAŞI MAHALLESİ SEYFİ DEMİRSOY SOKAĞI NO45 TURGUTLU/ MANİSA
Vizyon
Milli kültür değerlerimizi yaşayan ve yaşatan, bilimsel ve teknolojik gelişmeler ışığında geleceğe bakan; felsefesini akıl ve bilimin aydınlığından alan,; iyi insan iyi vatandaş ilkesinden hareketle kendisine ailesine ve yaşadığı topluma faydalı bireyler olarak ülkemizin ilerlemesine katkıda bulunan; demokrasiyi özümsemiş, insan haklarına saygılı barışçıl bireyler yetiştirmek. Öğrencilerin bireysel farklılıklarını dikkate alarak buna uygun eğitim anlayışı geliştirmek.
Misyon
İlişkilerinde tarafsızlık, dürüstlük, güven ve hoşgörüyü esas alan, kendisi ile barışık, sağlıklı bir güven duygusu ve özdenetim geliştirmiş, toplumsal değerlerinin, evrensel değerler içindeki önemini görebilen, bu değerlerin gelişimi konusunda mücadele edebilen, paylaşımcı ve işbirliğine önem veren, eleştirel ve analitik düşünme gücüne sahip, hedefleri doğrultusunda sürekli ve yeniden öğrenme çabasına sahip olan, bilgi toplama yollarını zorlayabilen, kendisine ve insanlığa karşı sorumluluğunu yerine getiren, sağlıklı bir çevre bilincine sahip bireyler yetiştirmek.
Başarılar
2012 LYS Türkiye Fen Lisesleri Arası Genel sırada 5., Fizik´te Türkiye 1., Biyoljide Türkiye 2., Kimya ve Coğrafyada Türkiye 4. oldu.
İngilizce-Almanca
Otobüs
Manisa, Kemalpaşa
Turgutlu Merkez
Manisa İline 27 km uzaklıkta.