MANİSA / TURGUTLU - Halil Kale Fen Lisesi

Şbt

Günümüzde gelişen teknoloji hayatımızı kolaylaştırıyor gibi görünse de daha az hareket, daha az sosyallik ve obezite gibi olumsuzlukları ortaya çıkararak gençlerimizin beden ve ruh sağlığını olumsuz etkilemektedir.

Beden Eğitimi Öğretmeni Ali Erpehlivan nezaretinde okulumuz öğrencileri Irlamaz Vadisi Rekreasyon alanındaki yürüyüşlerle hareketsizlik ve obeziteye karşı bir farkındalık oluşturmayı ayrıca sporun öğrencilerimizin yaşamının vazgeçilmez bir parçası haline getirilmesini hedeflemektedir.

Halil Kale Fen Lisesi Okul Müdürü Hasan TANRIKULU; “Halil Kale Fen Lisesi proje okuludur. Bilim, sanat, kültür ve spor alanındaki her türlü projeyi destekliyoruz. Öğrencilerimizin kaliteli, sağlıklı bir yaşam içinde mutlu ve huzurlu olmaları bizleri son derece sevindirmektedir. Gerçekleştireceğimiz bir çok proje ile Turgutlu’muza daha önce olduğu gibi gelecekte de yenilikler yaşatacağız.” dedi.

Şbt

Okulumuzun başlattığı sosyal sorumluluk projelerinin ilki bugün Çıkrıkçı Mahallesindeki Yaşar Kaziment Aybars okulunda ‘Can Suyu’ projesiyle gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz proje kapsamında Çıkrıkçı Mahallesinde Yaşar Kazıment Aybars İlk ve Ortaokulu’nu ziyaret ettiler, öğrencilerle tek tek ilgilendiler. Sınıflarda öğrencilerin sorularını cevapladılar. Okula getirdikleri hediyeleri öğrencilere verdikten sonra mahalleli kadınlar ve okulumuz öğrencileri gözleme yaptı. Öğrencilerin gözleme yapma istekleri renkli sahnelere neden olurken, öğrenci ve veliler ilk kez böyle bir uygulamanın içinde oldukları için okul yöneticilerine teşekkür ettiler. Kendi yaptıkları gözlemeleri kendi pişirip yiyen öğrencilerimiz son olarak yanlarında getirdikleri çam fidanlarını okul bahçesine diktikten sonra okulumuza döndüler.

Okul Müdürümüz Hasan Tanrıkulu, “Halil Kale Fen Lisesi Türkiye’de Turgutlu’nun markası, okulumuzda sosyal sorumluluk projesi kapsamında bugün Çıkrıkçı Yaşar Kaziment Aybars okullarına yaptığımız ziyarette öğrencilerimizi hem okulumuzu tanıttık, hem de okulumuza çeşitli yörelerden gelen öğrencilerimize bu okulumuzu tanımış oldular. Oradaki öğrencilerle kaynaştılar ve böylelikle Turgutlu’nun mahallelerini de tanıma imkanı buldular. Önümüzdeki günlerde bu projelerimizin devamı gelecek, öğrencilerimiz daha aktif, daha sosyal olmaları sağlanmış olacak” dedi

Şbt

19 Şubat 2017 Pazar günü okulumuz konferans salonunda ikinci dönem veli toplantısı yapıldı. Toplantıya okul müdürümüz Hasan TANRIKULU’nun açılış konuşması ile başlandı.  Yoğun veli katılımının olduğu toplantıda yeni idari kadromuz okulun genel durumu ile ilgili bilgi verdikten sonra okul ve öğrenci gelişimi ile ilgili plan ve projelerini velilerle paylaştı. Velilerimizin de katılımı ile etkileşimli bir şekilde okul ve öğrenci gelişimleri ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Tüm fikirlerin değerlendirildiği toplantıdan idareci, öğretmen ve velilerimiz memnun bir şekilde ayrıldılar.

Şbt

Kaymakamımız Uğur TURAN ve beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet ÖLMEZ, okulumuz Halil Kale Fen Lisesine ziyarette bulundular.
Ziyarette Kaymakamımız Uğur TURAN´ı, okul müdürümüz Hasan TANRIKULU ve Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu üyeleri karşıldı.

Şbt

Okulumuz öğrenci ve öğretmenleri 13-15 Şubat 2017 tarihleri arasında Samsun´da yapılan Ulusal Bilim Fuarına katıldı.

Şbt

Okul müdürümüz Hasan TANRIKULU ve yeni müdür yardımcılarımız görevine başladı.

Ağu

Milletimizin vatanı için verdiği mücadele ve demokrasi için gösterdiği gayretin bir emsali daha yaşanmamıştır. Şehitlerimizin makamı yüce olsun.

12. sınıf öğrencilerimizin LYS yerleştirme sonuçları

Ağu

Okulumuzda öğrenci olmaya hak kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri için hazırlaması gereken belgeler ve açıklamaları DUYURULAR bölümünde yayınlanmıştır.

Kas

Azim ve gayretleerinden dolayı öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Kas

Programa Trugutlu Kaymakamı Sayın Uğur TURAN, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay ŞİRİN ve Turgutlunun İleri gelen birçok ismi katıldılar.

Tem

Okulumuz son sınıf öğrencilerinin 2015 LYS sonuçlarına göre fakülte yerleşim sayıları şöyledir:

TIP FAKÜLTESİ-----------19

DİŞ HEKİMLİĞİ------------2

MÜHENDİSLİK------------10

MİMARLIK-----------------2

İŞLETME------------------2

May

Okulmuzun AB Comenious kapsamında gerçekleştirdiği Hollan çalışma ziyareti 20-24 mayıs tarihlerinde yapıldı.

Mrt

OKULUMUZ KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİĞİ HER AY BİR KATILIMCI İLE DEVAM EDİYOR. BU AYKİ KONUŞMACIMIZ TURUGTLULU OLAN SAYIN SADETTİN KORKUT BEYEFENDİ İDİ. BİRİKİM VE TECRÜBELERİYLE ÖĞRENCİLERİMİZE ROL MODEL OLAN KORKUT, GELECEĞİN MÜHENDİSLERİ İLE ÇALIŞMAK BİZİM İÇİN ONURDUR DİYE KONUŞTU.